Den bedste byggegrund Horsens – har du tænkt over det hele?

Byggemodnede byggegrunde horsens
Spread the love

At vælge en bygge grund kan være en stor, omfattende og nogle gange endda en lidt skræmmende proces. For det handler om at vælge det sted, hvor din og din families drømmebolig skal stå – hvor livet skal udspringe ud fra.

Og det kan godt være sværere, end du lige går og tror. For det handler ikke bare om, at det skal være et pænt område, hvor pengene slår til. Der er flere ting, som bør indgå i dine overvejelser, når du køber byggegrund i Horsens!

Kommunalplanerne skal altid undersøges

Noget af det første, som du bør gøre er at undersøge de kommunale planer for områderne, som du kan købe byggegrunde i. Her kigger du i lokalplanen og forskellige servitutter, som er med til at bestemme, hvordan byggegrunden kan bruges.

Her er det netop vigtigt at kigge, fordi du ikke vil have de store boligdrømme skudt ned over noget. Går du og drømmer om at få et hjem i et bestemt materiale, i en bestemt højde eller noget helt tredje, så er det altså her, du kan starte. Det er nemlig lokalplanerne, som er med til at bestemme, hvad der kan lade sig gøre. Det koster ikke bare penge at afvige fra lokalplanen, det kan også være svært at få lov til dette, og derfor skal du altså kigge på disse først.

Skal jorden købes, før den er byggemodnet?

Byggemodnede byggegrunde horsens er grunde, som indgår i lokalplanen, hvor grunden kan siges at være genkendt af kommunen til beboelse.

Men det er ikke alle grunde, som er byggemodnede. Vælger du eksempelvis at købe et stykke jord af en landejer, så er det nok ikke byggemodnet, og det kan have både sine fordele og ulemper. Det kan være en fordel, fordi du kan få placeret dit hjem lige der, hvor du har lyst, og fordi, at du ikke er underlagt de samme begrænsninger til at starte med.

Til gengæld, så er det heller ikke helt billigt – for at byggemodne en grund kræver at få lavet kloakering, vejanlæg og meget mere. Samtidig, så kan dette også taget noget af tiden væk fra dit byggeprojekt. Det er selvfølgelig værd at tænke over, hvis du ikke har besluttet dig for, om grunden skal være byggemodnet eller ej.

Udnyt de lokale beboere

Vælger du at etablere din families bolig på en grund, som allerede er byggemodnet, så er noget af det bedste, som du kan gøre at snakke med andre beboere i området.

For selvom man kan have nok så fint et billede af et fællesskab og et lokalområde udefra, så er det ingenting i forhold til alt det, som de lokale kan fortælle. De kan netop fortælle din familie om, hvad mulighederne i området er, hvad der kunne være eventuelle ulemper ved at flytte derind, og hvad de har oplevet. Det er altså en god måde at få indsigt i, hvad I måske kommer til at opleve!