Hvad er snus godt for?

indeholder snus
Spread the love

Hvis du tror, ​​at rygcigaretter ikke er sunde, men snus er sikkert, tænk igen. Snus er et tobaksprodukt. Ligesom cigaretter indeholder den skadelige og vanedannende kemikalier, som kan øge risikoen for mange sundhedsmæssige problemer.

For at producere snus, tørres tobak og finmales. Der er to hovedtyper af snus – tørret og fugtigt. For at bruge tørret snus indånder du den grundtobak i dit næsehulrum. For at bruge fugtig snus skal du lægge tobakken mellem din læbe eller kind og tyggegummi. Nikotinen fra tobakken absorberes gennem beklædningen af ​​din næse eller mund.

Ligesom cigaretter, piptobak og tobak, er snus et farligt og vanedannende produkt.

Snus er ikke kun meget vanedannende, men også skadeligt for dit helbred. Du tror måske at bruge snus er ikke så farligt som rygning, fordi du ikke indånder røg i lungerne. Snuff kan dog stadig påvirke din krop negativt.

Ligesom andre former for tobak indeholder snus kemikalier til kræftfremkaldende stoffer. Det kan øge risikoen for flere former for kræft, herunder:

Se de forskellige muligheder der er i snus

næse og sinus kræft

mundtlige kræftformer

esophageal cancer

kræft i bugspytkirtlen

Brug af snus også øger din risiko for andre forhold, såsom:

højt blodtryk

hjertesygdom

hjerteanfald

slag

Hvis du er gravid, øges chancerne for for tidlig fødsel og dødsfald.

Brug af fugtig snus kan også gulge dine tænder, syr vejret og føre til tandforfald og tyggegummiinfektioner. I nogle tilfælde kan du miste tænder. Du kan endda udvikle problemer dybt inde i din kæbe, der resulterer i knogletab. Dette kan døsigere dit ansigt.

Fordi det er vanedannende, kan snus være udfordrende at afslutte. Hvis du har udviklet en snusafhængighed eller vane, skal du aftale med din læge. De kan hjælpe dig med at udvikle en plan for at afslutte. For eksempel kan de anbefale en kombination af nikotinudskiftningsterapi, receptpligtig medicin, rådgivning eller andre strategier.

Nikotinudskiftningsterapi

Nikotinudtagning kan forårsage ubehagelige symptomer. For at klare dine symptomer kan din læge anbefale nikotinudskiftningsterapi. Det giver doser af nikotin uden de andre skadelige kemikalier, der findes i tobak.

Du kan finde nikotin patches, pastiller, tandkød og andre nikotinerstatningsprodukter på de fleste apoteker. Du behøver ikke en recept til at købe dem.

Hvad vil du vælge af forskellige snus typer

Receptpligtig medicin

Nogle receptpligtige lægemidler kan også hjælpe dig med at holde op med at bruge tobak. For eksempel kan din læge ordinere vareniclin (Chantix) eller buproprion. Spørg din læge for mere information om de potentielle fordele og risici ved disse lægemidler.

Rådgivning

En mental sundhed rådgiver kan hjælpe dig med at overvinde afhængighed og udvikle sundere vaner. De kan også hjælpe dig med at kontrollere dine udløsere, håndtere tilbagetrækningssymptomer og opretholde din motivation. Overvej at bede din læge om henvisning til en rådgiver.

Hver stat, såvel som District of Columbia, tilbyder et gratis telefonbaseret tobaksophørsprogram. Disse tjenester kan forbinde dig med mental sundhedspersonale. De kan hjælpe dig med at finde måder at klare uden tobak på, giver dig et sikkert sted at tale om dine bekymringer og henvise dig til andre gratis ressourcer, der hjælper dig med at give op med tobak for godt.

Social støtte

Mens nogle mennesker foretrækker en-til-en-rådgivning, kan andre finde succes i større gruppeindstillinger. For eksempel tilbyder programmer som Nikotin Anonymous supportgruppesessioner for mennesker, der håndterer nikotinafhængighed. I disse sessioner kan du forbinde med andre, der forsøger at stoppe med at bruge tobaksvarer. Du kan give hinanden motivation og social støtte. De kan også dele konkrete strategier for at ændre din livsstil.

Se de bedste typer af snus

Dine venner og familie kan også yde væsentlig støtte. Fortæl dem om dit mål at afslutte og lad dem vide, hvordan de kan hjælpe dig. For eksempel, hvis bestemte steder eller aktiviteter øger dine tobaksbehov, så spørg dine kære om at hjælpe dig med at undgå disse udløsere, når du bruger tid sammen.