Hvilke muligheder har du, når du kigger på kompressorer?

kompressorer
Spread the love

Kompressorer bruges mange steder af håndværkere, og de er vigtige til det arbejde, som bliver lavet i både hjemmet, haven og mange andre steder. Der er dog rigtigt mange situationer, hvor det kan være svært at vide, hvilken form for kompressor du skal have. Siden der findes så stort et marked for disse værktøjer, så er der også utroligt mange valgmuligheder. Hvis du ikke er så erfaren indenfor dette, så kan du læse videre og lære lidt mere om, hvilke valgmuligheder der findes indenfor denne verden af udstyr!

Forskellige størrelser af tanke

Når kompressorer virker, så virker de ved at komprimere store mængder luft og så transportere dem ud til noget udstyr, som kan bruge luften – ofte hvis udstyret her skal bruge stort tryk. Derfor betyder størrelsen af tank også meget, når du skal til at vælge sådan en enhed. Generelt så kan det siges, at en større tank vil kunne indeholde mere luft end en mindre tank – det kan vi alle regne ud. Grunden til at skulle have en større tank er dog lidt sværere at gennemskue, for det omhandler, hvor meget motoren skal køre. Jo større tanken er, jo mindre skal motoren kunne køre, før den skal køre igen. Dette er en fordel, hvis du for eksempel skal sprøjtemale, så trykket kan holdes over længere tid.

Ikke alle motorer er ens

Den motor, der sidder inde i enheden, er med til at sammentrykke den luft, som du skal bruge. Her finder du også en række forskellige størrelser, som alle sammen vil påvirke dit arbejde forskelligt. Motorkraft angives nærmest altid i hestekræfter eller hk, og generelt kan det siges, at en stor motor vil være med til at fylde tanken med komprimeret luft hurtigere end en lille. Det er dog ikke alt, som du bør overveje – motorer larmer jo også. Derfor findes der en række forskellige former for modeller, som kører på både olie og el, og nogle bruger stempler og mange andre ting. Dette er værd at tage med i dine overvejelser, fordi en støjsvag kompressor, selvom den er dyrere, kan være med til at skabe et bedre arbejdsmiljø. Hvis du ved, at du kommer til at bruge udstyret meget, så er dette altså værd at tænke over.

Hvor meget luft skal du bruge?

Når man snakker om denne slags værktøj, så snakker man om en slagvolumen eller hvor mange liter luft, som bliver pumpet ud i minuttet. Denne karakteristik er vigtig, fordi en høj slagvolumen kan være nødvendig for nogle typer af udstyr, der bruger trykluft, hvis de skal slå til. Tit så vil du kunne finde en anbefalet slagvolumen på dette udstyr. Det er dog værd at notere sig, at dette kun er en anbefalet værdi, og du kan ofte bruge en kompressor med lavere slagvolumen. Dette vil dog betyde, at du ikke kan køre udstyret uafbrudt, men i stedet må lade det vente lidt – måske er dette en god idé, hvis du ikke vil sætte for mange penge i liter af luft per minut.