Se gsrdinbussen odense udvalg

gardinbussen odense
Spread the love

Et gardin (undertiden kendt som et gardin, hovedsageligt i USA) er et stykke stof, der er bestemt til at blokere eller skjule lys, eller træk eller (i tilfælde af en bruseforhæng) vand. [1] Et gardin er også den bevægelige skærm eller drapering i et teater, der adskiller scenen fra auditoriet eller der fungerer som baggrund.

Gardiner hænges ofte på indersiden af ​​en bygnings vinduer for at blokere for passage af lys, for eksempel om natten for at hjælpe med at sove, eller for at forhindre lys i at slippe uden for bygningen (forhindrer folk uden for at være i stand til at se indeni, ofte af hensyn til privatlivets fred ). I denne applikation er de også kendt som “gardiner”. Gardiner hængt over en dør er kendt som portier. [2] Gardiner findes i forskellige former, materialer, størrelser, farver og mønstre. De har ofte deres egne sektioner i stormagasiner, mens nogle butikker er helt dedikerede til at sælge gardiner.

Gardiner varierer afhængigt af rensbarhed, forringelse af ultraviolet lys, olie- og støvopbevaring, støjabsorption, brandmodstand og levetid. Gardiner kan flyttes for hånd, med ledninger, med presseknap puder eller fjernstyrede computere. De holdes ude af vejen for vinduet ved hjælp af gardinstrop. Måling af gardinstørrelser, der er nødvendige for hvert vindue, varierer meget afhængigt af den nødvendige gardinstype, vinduesstørrelse og type og vægt på gardinet.

Vi har de fleste gardiner

Gardiner er en form for vinduesbehandling og fuldender husets overordnede udseende. Vinduebehandling hjælper med at kontrollere atmosfæren og strømmen af ​​naturligt lys ind i rummet. Effekten af ​​gardiner eller gardiner ses bedst i dagslys, og med korrekt indendørs lyspositionering kan se attraktiv ud, selv om natten.

I England begyndte gardiner at udskifte træskodder mod slutningen af 1500-tallet. [4] I middelalderens England var den tidligste form for vinduebehandlinger læderpaneler, der var gevind på jernstænger. Disse blev til sidst erstattet med vævede uldpaneler. Under Elizabeths regeringstid begyndte importeret udsmykkede italienske renæssancestoffer, inklusive brokader, fløjler og damask. Disse udsmykkede stoffer såvel som stoffer dekoreret med crewel-broderi blev brugt i gardiner i den engelske Elizabethan og Jacobean periode. Skodder af massivt træ blev brugt i kolde årstider.

Gardiner fremstilles af en række tykke stoffer, hver med en forskellig grad af lysabsorption og varmeisolerende egenskaber. For maksimal temperaturregulering skal gardinafstanden til vinduet være lille med mindst konvektionstræk under eller over gardinet. Forskellige arkitektoniske strukturer omkring gardinet kan minimere disse luftudkast, men normalt bruges de bare til dekoration og får værelser til at føle sig mere hyggelige.

Valg af gardiner er vigtigt

En ren eller netto gardin er lavet af gennemskinneligt stof, såsom en løst vævet polyester voile eller en bomuldssnor. Rene gardiner tillader, at et flertal af lys overføres gennem stoffet, idet stofvævet giver et grundlæggende niveau af UV-beskyttelse, mens den maksimale synlighed bevares udad gennem gardinen. Sheer gardiner kaldes undertiden som “privatlivsgardiner” med henvisning til deres screeningsevner; i løbet af dagen giver de fleste rene stoffer folk i hjemmet mulighed for at se den udvendige udsigt, mens de forhindrer folk uden for hjemmet i at se direkte ind i hjemmet. På grund af den løse vævning i rene stoffer tilbyder disse typer gardiner meget lidt i vejen for varmeisolering.

Ubelagte stoffer giver det næste niveau af varmeisolering og lysabsorption. Ubelagte stoffer udgør langt størstedelen af ​​stoffer, der bruges i gardiner, og er sammensat af et tæt vævet stof, mest typisk en bomuld / polyesterblanding, som for det meste er uigennemsigtig når det ses i omgivelseslys. Ubelagte stoffer giver et rimeligt niveau af varmeisolering på grund af det tætte væv af stoffet. Imidlertid er selve stoffet typisk ikke tykt nok til fuldstændigt at absorbere stærke lyskilder. Som et resultat, når gardiner fremstillet af ubelagte stoffer lukkes i et forsøg på at blokere for direkte sollys, vil lys stadig være synlig gennem gardinet. Se mere på gardinbussen odense