Sømandshjemmet: 3 lækre hoteller i Grønland

Hotel Grønland
Spread the love

Grønland er efterhånden blevet et afholdt feriested, ikke mindst grundet Grønlands Hoteller, der er kendt for deres unikke features, lige fra de smukke naturlige ”ishoteller” der hvert år hugges ud i enorme isblokke, til de mere traditionelle bygninger ved det tilsneede lands store havne, der giver mulighed for at opleve ægte grønlandskultur helt tæt på.

I denne artikel ser vi nærmere på 3 unikke grønlandske hoteller under brandet ”Sømandshjemmet”, alle 3 stjernede bed and breakfast hoteller til en fornuftig pris, der egner sig til alle, uanset om du rejser alene eller med hele familien.

Hotellerne tilbyder alle et væld af forskellige aktiviteter, eller er i stand til at arrangere events gennem deres serviceglade personale.

Nogle af disse aktiviteter og events er: Bådture på det åbne hav, dykkerture i det arktiske vand, Heliskiing for de extreme adrenalinjunkies, helikopterture hvor du kan nyde det smukke grønlandske landskab, kajakroning i de kølige bugte, storytelling af indfødte Grønlændere og vandreture i det fri.

Hotel Sømandshjemmet i Sisimiut, Grønland

Sisimiut er en smuk by i Vestgrønland med fokus på udvikling og drift, men det betyder bestemt ikke at Grønlands næststørste by med over 6000 borgere ikke har en lang og spændende historie. Byen med 260 år på bagen, bliver af de indfødte Grønlændere kaldet for ”byen ved rævehulerne” og har en ideel placering ved foden af fjeldet ”Kællingehætten”.

I denne spændende by ligger et hyggeligt, roligt og velholdt hotel i smukke omgivelse.

Det Grønlandske Hotel Grønland ”Sømandshjemmet” fra 1969 (nyrenoveret!) er et hyggeligt familiehotel med 32 værelser, herunder et stort familieværelse og to bed and breakfast værelser.


Sømandshjemmet cafeteria serverer mad dagen lang, og tilbyder b.la. smørrebrød, forskellige fastfoods, dagens ret og lokale kager, udover sin lækre morgenmands buffet der findes på alle Sømandshjem hoteller på Grønland.

Hotel Sømandshjemmet i Aasiaat, Grønland

Lad ikke Aasiaats Grønlandske navn ”Edderkop” skræmme dig – for i Grønland er edderkopper et symbol på held og lykke, og det kan man aldrig have nok af i ferien.

Denne tidligere koloni med eget museum og 3100 indbyggere er b.la kendt for sit sprudlende havliv, da de mange krill ud for byens kyst tiltrækker flokke af pukkel- og vågehvaler.

Sømandshjemmet i Aasiaat er ligesom sin artsfælle i Sisimiut et hyggeligt familiehotel, dog med 48 værelser i 3 forskellige kategorier fra standard til Superior, fordelt mellem hotellets hovedbygning og annekset.

Hotel Sømandshjemmet i Nuuk, Grønland.

Nuuk er Grønlands største by med 16.992 indbyggere og en lang og spændende historie – mange kender muligvis byen under sit danske navn ”Godthåb”. Grundet sin sydlige beliggenhed ser man i fjeldsystemet både rensdyr, sneharer, polarræve og i de seneste år er også isbjørnen begyndt at kikke forbi.

Hotel Sømandshjemmet ligger ved Nuuks havn, og har derfor en fantastisk udsigt over det åbne hav og de vidtstrakte fjelde. Hotellet har 41 værelser, med rigeligt plads til selv større familier.


Også her findes et åbent cafeteria, men hvad Sømandshjemmet virkelig bryster sig af, er det høje serviceniveau. Har du vasketøj der skal vaskes, mangler du en badekåbe eller er du på skoleferie og har brug for lynhurtigt internet, for at sende din del af opgaven til din gruppe hjemme i Danmark? Så er det godt du har valgt et af Sømandshjemmets hoteller.